• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Warmtepomp, vloerverwarming en een houten vloer, kan dat?

Ja, dat kan. Sterker nog, een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming en een houten vloer is zelfs een stuk duurzamer dan verwarmen met een traditionele Cv-ketel. Dat komt omdat een warmtepomp warmte opwekt door gebruik te maken van de buitenlucht of het grondwater in plaats van gas. 

Een warmtepomp is goed te combineren met een lage temperatuur vloerverwarming. Een temperatuur van tussen de 30 tot 40 graden is al voldoende om een ruimte aangenaam te verwarmen. Bovendien kan er zonder problemen een houten vloer in de vorm van lamelparket op de vloerverwarming worden gelegd.

De combinatie van een warmtepomp met vloerverwarming en een houten vloer zorgt ervoor dat je veel minder hard hoeft te stoken. Bij traditionele radiatoren moet de watertemperatuur namelijk tussen de 60 en 75 graden liggen. Een stuk hoger dus en niet gunstig voor je energierekening.

Lees meer over de mogelijkheden om een warmtepomp, vloerverwarming en een houten vloer met elkaar te combineren op het blog van Uipkes.


Gerelateerde artikelen

Stichting Een Groen Hart, een lokale non-profitorganisatie, lanceert

In het promotiefilmpje 'Welkom in de Nieuwe Houten

Als het om duurzaam bosbeheer gaat, dan zijn


Wil je een gastblog plaatsen? Neem contact op!