• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • De voordelen van een houten vloer

Het kopen van een nieuwe vloer kan best lastig zijn. Ga je voor PVC, laminaat, tapijt, tegels of voor een houten vloer? Natuurlijk heeft iedere vloersoort zijn voordelen. In dit blog nemen we houten vloeren onder de loep, omdat vloeren van hout vele voordelen bieden ten opzichte van andere soorten vloeren.

Houten vloeren zijn duurzaam

Een houten vloer van hoge kwaliteit kan (mits goed onderhouden) een leven lang meegaan. Bovendien is hout een hernieuwbare bron. We kunnen immers nieuwe bomen planten. Met duurzaam bosbeheer kunnen wij en de volgende generaties daardoor van hout blijven genieten.

Dat voordeel bieden de grondstoffen waarvan de andere soorten vloeren zijn gemaakt niet. Zo bestaan PVC vloeren voornamelijk uit kunststof en gaan de goedkopere varianten maar een jaar of tien mee. Niet bepaald milieuvriendelijk. En wat te denken van tapijt? Dat is meestal van synthetische materialen gemaakt, waarbij het productieproces zwaar belastend is voor het milieu.

Houten vloeren zijn tijdloos

Houten vloeren zijn met ieder soort interieur te combineren. Van een klassieke inrichting tot een moderne, strakke inrichting. Dat komt mede door de vele houtsoorten waaruit je kunt kiezen en de kleurmogelijkheden. Zo kan een eikenhouten vloer in 90 verschillende kleuren worden afgewerkt!

Naast de vele kleurmogelijkheden, kunnen houten vloeren in diverse legpatronen worden gelegd. Wil je een tijdloze uitstraling? Ga dan voor het visgraatpatroon. Liever een moderne strakke uitstraling? Kies dan voor het planken legpatroon.

Een houten vloer zorgt voor sfeer

Hout is een natuurproduct dat voor een warme en intieme sfeer in huis zorgt. De unieke houttekening van iedere plank draagt daaraan bij. Geen houten vloer is daardoor hetzelfde, je hebt dus altijd een unieke vloer!

Houten vloeren zijn makkelijk te onderhouden

Even stofzuigen en dweilen is voldoende om je houten vloer mooi te houden. Daarnaast kan het nodig zijn om de vloer na verloop van tijd van een nieuwe afwerklaag te voorzien. Dit is met name het geval op de stukken waarop veel wordt gelopen. Denk bijvoorbeeld aan de keuken.

Het fijne van het aanbrengen van een nieuwe afwerklaag, is dat je vloer er niet uit hoeft te worden gehaald. Bovendien ziet je vloer er weer als nieuw uit. Geen enkele andere vloersoort heeft dat voordeel!

Meer weten over houten vloeren?

Ben je na het lezen van dit artikel net zo enthousiast over houten vloeren als dat wij dat zijn? En wil je meer weten over deze vloersoort? Kijk dan bij Uipkes. Op deze website lees je alles over houtsoorten, prijzen, hardheid van hout en nog veel meer!


Gerelateerde artikelen

Is je houten vloer niet meer te herstellen?

Een houten vloer van lamelparket kun je uitstekend

Houten vloeren van gelaagd parket, ook wel lamelparket


Wil je een gastblog plaatsen? Neem contact op!