• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Interieur met hout? Lees deze inspirerende tips!

Hout is nog altijd enorm populair om in het interieur te verwerken. Dat is niet zo vreemd, want het is leverbaar in vele soorten en kleuren. Daardoor past het bij vrijwel ieder interieur. Bovendien zorgt hout voor een natuurlijke en warme sfeer in huis.

Alle redenen dus om een interieur samen te stellen waar hout een belangrijk onderdeel in vormt. In dit blog delen we daarvoor een aantal leuke ideeën met je!

Houten muren

Geen zorgen, voor een houten muur hoef je niet gelijk je huidige muur eruit te slopen. Je kunt één van de muren bijvoorbeeld met hout bekleden. Met plakhout of wandpanelen is dat niet al te veel werk. Wil je het simpel houden? Kies dan voor behang met een houtlook.

Echte houten vloeren

Echte houten vloeren geven met hun mooie houttekeningen een unieke uitstraling aan je interieur. Dat effect krijg je niet met een laminaat of PVC vloer met houtlook. Dat komt doordat de houttekening in dergelijke vloeren steeds herhaald wordt. Bij echt hout is ieder vloerdeel uniek.

Bovendien voelt hout anders aan als je erover heen loopt. Dat komt omdat vloeren van laminaat en PVC hoofdzakelijk uit kunststof bestaan.

Tip: combineer een industrieel interieur met een houten vloer. Op die manier krijg je een stoere inrichting en zorgt de vloer ervoor dat het geheel niet te koud aanvoelt. Kijk bijvoorbeeld naar deze kopshouten blokjesvloer die overloopt in de wand met dezelfde kopshouten blokjesstijl.

Overgang van vloer naar trap

Het is mogelijk om de trap in de kleur van de vloer af te werken. Het hout waarvan de vloer is gemaakt is immers ook geschikt om traptreden van te maken. Het is zelfs mogelijk om een vloerpatroon, zoals visgraat, op de trap toe te passen. Lees meer over de mogelijkheden van traprenovatie met hout.

Trap met hout bekleden

Houten plafond

Heb je een plafond van hout? Dan heb je geluk! Maak je geen zorgen om de steunbalken als die zichtbaar zijn. Ze dragen juist bij aan de sfeer van het interieur. Laat ze extra opvallen door de planken wit te schilderen en de steunbalken een donkerbruine kleur te geven.

Heb je geen plafond van hout, maar wil je dat wel? Dan kun je een vakman inschakelen om een houten plafond te laten maken. Bedenk wel dat het laten maken van een nieuw plafond een kostbare klus is.

Houten meubels

Meubels van hout zijn er in vele varianten. Van stoere houten tafels met een stalen frame tot een houten kruk. Alles is mogelijk.

Een belangrijk aandachtspunt bij het kiezen van de meubels is de kleur. Let erop dat er enig contrast is tussen de vloer- en muurkleuren en de kleuren van de meubels. Anders loop je het risico dat de meubels in het interieur ‘verdwijnen’.

Houten accessoires

Wil je wel hout in je interieur verwerken, maar heb je geen zin om het groots aan te pakken? Beperk het dan tot enkele houten accessoires. Je kunt daar al een heel leuk effect mee creëren!

Denk bijvoorbeeld aan een boomstammetje als bijzettafel, een spiegel met een houten omlijsting of een houten kist voor het speelgoed van de kids.

Meer inspiratie opdoen?

Kijk dan eens op het Pinterest account van ‘De vrienden van hout’. Je vindt er enorm veel inspirerende foto’s van interieurs waarin hout is verwerkt. Van houten tafels tot houten stoelen en zelfs een houten bad!


Gerelateerde artikelen

Is je houten vloer niet meer te herstellen?

Een houten vloer van lamelparket kun je uitstekend

Houten vloeren van gelaagd parket, ook wel lamelparket


Wil je een gastblog plaatsen? Neem contact op!