• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe kun je een houten tafel schoonmaken

Hoewel een houten tafel een echte eyecatcher kan zijn, is het niet altijd even makkelijk om de tafel schoon te houden. Zeker als je een tafel van onbewerkt hout hebt, kunnen er eenvoudig vlekken in het tafelblad komen. Gelukkig kun je een houten tafel prima schoonmaken, zolang je maar de juiste middelen gebruikt.

Soda en groene zeep

Omdat hout een natuurproduct is, moet je absoluut geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruiken om de tafel schoon te maken. Je hebt deze middelen ook niet nodig, met een beetje soda of groene zeep krijg je de meeste vlekken namelijk al weg.

Gebruik bij het schoonmaken altijd een zachte spons zonder schuuroppervlak en knijp je spons goed uit, zodat het hout niet te nat wordt. Om vochtvlekken en kringen te voorkomen, is het belangrijk om het tafelblad na het schoonmaken direct af te drogen met een zachte doek.

Schoonmaakazijn

Heb je een tafel van eikenhout? Dan is schoonmaakazijn een goed alternatief voor soda of groene zeep. Welk schoonmaakmiddel je ook gebruikt, verdun het altijd met water zodat het niet in pure vorm op het hout komt.

Je houten tafel tegen vlekken beschermen

Het schoonmaken van een houten tafel is eenvoudig, maar het is natuurlijk beter om vlekken in het tafelblad te voorkomen. Dek de tafel voor het eten daarom af met een placemat of een tafelzeil en gebruik onderleggers om de pannen op te zetten. Vind je het zonde dat je door het tafelzeil het mooie hout niet meer kunt zien? Schaf dan een transparant zeil aan. Zo heb je wel de mooie aanblik van het hout, zonder het risico op lelijke vlekken.

Naast placemats en tafelzeilen, kun je er ook voor kiezen om de tafel te laten behandelen. Bijvoorbeeld door een beschermde laklaag aan te laten brengen. Zo wordt het verwijderen van vlekken nog gemakkelijker!


Gerelateerde artikelen

Is je lamelparketvloer niet meer zo mooi? Of

Door te veel vocht kan je houten vloer

Wanneer er kleine gaatjes in hout zitten (ook


Wil je een gastblog plaatsen? Neem contact op!